Historie

Rio de Janeiro historie er dybt rigt, varieret og multikulturelt - I LOVE RIO ser ind den tidlige udvikling af ritualer og praksis, ankomsten af fødevarer og stilarter fra hele verden, og fødslen af byens vartegn.


Det giver fascinerende oplysninger om udviklingen i kvarterer, oprindelsen af festivaler, fester, genrer, tv-shows og mode, samt stemningsfulde øjebliksbilleder fra fortiden, fra de gamle kaffeplantager i det 19. århundrede, den musikalske luftudvikling af 1970'erne og 80'erne, og festlighederne i det tidlige 20. århundrede.


Rio de Janeiro billeder

Rio Vidunderlige By


Rio de Janeiro er en af de mest eklektiske metropoler i verden - et stort og helt unik mosaik, der består af en bred vifte af sociale, kulturelle og fysiske landskaber. Er afgørende i forståelsen sin enestående og mangesidede nutidige identitet forstå byens fortid.

Rio historie følger en fascinerende bane: lige fra begyndelsen indfødte befolkning til Portugisisk kolonistyre, og fra et monarki til en republik, og endda et militærdiktatur. Gennem sine forskellige vigtige epoker, har byen skabt smukke arkitektur, kunst, kultur, musik, mad, og et pulserende ånd.

Rios hav-port gjort det et område af vital strategisk betydning i handelen med sukker, guld og kaffe og staten blev dermed gjort hovedstaden i det land i 1763 - en titel, det beholdt og slukkes i næsten to hundrede år. Havnens position og byens rolle som hovedstad er almindeligt anset for at være to af de vigtigste faktorer i udbygning og udviklingen af den noget usandsynlig sumpede og bjergrige region.

Den geografiske udvikling i Rio er præget af en udvidelse ud fra det historiske centrum og udvikling af tre omkringliggende regioner: handel-orienterede nordlige Zone, posh og turistede sydlige Zone, og det nyudviklede og moderne vestlige Zone.

Regionen er kendt som Brasilien var beboet i tusinder af år af indfødte befolkninger, der af nogle konti nåede Amerika fra Asien, over land på tværs af Alaska eller ved havet langs Stillehavet. Disse semi-nomadestammer levede som vandrende jægere og samlere, og aldrig udviklet skriftlige optegnelser eller monumental arkitektur, derfor ikke meget om deres historie. Til denne dag, er mange steder i Rio de Janeiro område stadig navngives med indfødte ord - den berømte strand "Ipanema" er et eksempel med 'Ipanema "betyder" dårlige farvande,' mest sandsynlige i forhold til fiskeriet. Selve ordet "Carioca" bruges i dag til at angive beboerne i byen Rio de Janeiro, er afledt af det indfødte ord »kari" oca 'betyder' hvide hus 'eller' hus af den hvide mand. '


Det område, hvor byen står blev "opdaget" den 1. januar 1502 under en portugisisk ekspedition ledet af Gaspar de Lemos, der troede han havde nået munden på en stor flod, og navngivet byens floden januar «i overensstemmelse hermed.


I 1565 den portugisiske generelle Estació de Sá officielt grundlagt byen i et forsøg på at udvise den franske, der havde kæmpet for at tage kontrol over området i 10 år: han kaldte byens São Sebastião do Rio de Janeiro, "og indtil det attende århundrede blev byen kaldt bare 'São Sebastião.'

Franskmændene lykkedes bortvist to år senere, men fortsatte med at kæmpe for dominans for de følgende halvtreds år. Kysten omkring Rio de Janeiro tiltrak portugisiske og franske kolonister på grund af den indbringende handel med Brasilien Wood og sukker, som kunne foregå gennem porten.

I det 17. århundrede byen stadig tæt blev befolket af indfødte Indios. I virkeligheden, med 1660, var det hjem til en imponerende 6.000 indfødte Indios, sammenlignet med kun 750 portugisiske og 100 afrikanere. I slutningen af det 17. og begyndelsen af det 18. århundrede, blev byen den vigtigste handel punkt for slaver, samt guld og ædelstene udvindes i nabostaten Minas Gerais, og derfor i 1763 det offentlige blev overført fra byen Salvador i det nordøstlige Brasilien til Rio de Janeiro, hvilket gør byen hovedstad i staten.


Gennem den portugisiske kolonitid, mellem 1763 og 1822 i Rio de Janeiro var hovedstad i Brasilien. I denne periode, dels på grund af sin status som hovedstad, og dels for at være en afgørende centrum for handel, Rio tiltrak folk fra mange dele af verden. Indvandrere fra forskellige dele af Europa, Asien og Mellemøsten etablerede aktiviteter i byen og i de omkringliggende områder, der giver oprindelse til kulturen i assimilation, der stadig nu er karakteristisk for Rio.


I slutningen af det 18. århundrede, ramte en økonomisk krise i byen, som andre lande i Sydamerika konkurrerede med Brasilien i produktionen af sukkerrør. De skiftende tidevand og formuer ville forvandle Rio de Janeiro betydeligt i det følgende århundrede.

På grund af Napoleons igangværende krig med Portugal tilbage i Europa, Rio de Janeiro blev den midlertidige Portugals hovedstad mellem 1808 og 1821, og det var på dette tidspunkt, at den kongelige domstol blev overført til Rio ombord på 40 skibe. Den portugisiske kongefamilie ankom i Rio i 1808, medbringende 20.000 medlemmer af det portugisiske domstol, samt raffinerede arkitektoniske standarder, kunstnere, flittige, og akademikere, samt ønsket om kirker og moderne diplomatiske praksis.

Rio blev hovedstad i den brasilianske imperium i 1822, yderligere ekspanderende handler og handel med Europa og resten af verden. I denne periode hovedaktiviteten i hovedstaden var produktionen af kaffe, der fører til skabelsen af forskellige gårde og opbygning af mange boliger stadig eksisterer.


Kaffeproduktion betydeligt skub i økonomien og handel, og senere blev en af de vigtigste eksport af Rio de Janeiro, lave kaffe populær i alle hjørner af verden på et hidtil uset omfang.


I 1822, krigen i brasilianske Uafhængighed begyndte, og Rio de Janeiro blev hovedstad i det nye og uafhængige monarki. Senere byen forblev som hovedstad for Empire Brasilien indtil 1889 og endelig i de republikanske år i Brasilien indtil 1960, hvor hovedstaden blev overført til Brasília.

Gennem hele sin historie, Rio de Janeiro var hjertet af stærke og innovative politiske og intellektuelle strømninger, der førte til afskaffelsen af slaveriet i 1888 og dannelsen af en republik i 1889.

Med nedgangen i slavearbejde afgørende for kaffe og sukkerrør plantager, byen begyndte at modtage store antal europæiske indvandrere og tidligere slaver, tiltrukket af mulighederne for lønnet arbejde og mellem 1872 og 1890 befolkningen fordoblet. Denne demografiske eksplosion forårsagede en boligkrise, som havde eksisteret siden midten af det nittende århundrede, og usikre boliger bosættelser begyndte at dukke op på toppen af byens bakker: disse bosættelser vil senere komme til at hedde 'favelaer,' nu verdensberømt på grund af deres karakteristiske udseende og deres vigtige kulturelle bidrag som den musikalske genre "samba" og udviklingen af de spektakulære karneval teams, der parade hvert år i byen.

I 1890 omkring en million mennesker levede i byen, med omkring en fjerdedel bliver indvandrere - det foruden tidligere slaver fra kaffe og sukkerplantager befriet i 1888 af et dekret af prinsesse Isabel.

I begyndelsen af det 20. århundrede borgmester Pereira Passos foretog reformer brede skala til den urbane struktur i byen, bygge veje, brede alléer og moderne bygninger, samt give asfalt bane til byens centrum og de omkringliggende distrikter. Infrastrukturen blev modelleret på parisisk arkitektur af tiden, og betragtes som nogle af de vigtigste og mest indflydelsesrige arbejde at have fundet sted i Rio de Janeiro historie. Dette er, når udtrykkene "Cidade maravilhosa", eller "vidunderlige by," blev født og for evigt indgraveret i byens sjæl og identitet.

På dette tidspunkt lå byens hjerte i midten, afgrænset på den ene side af det kystnære bugten, mens interiøret blev befolket af små kolonihaver og gårde. Med ankomsten af elektricitet mod slutningen af det 20. århundrede, begyndte den demografiske at ændre og elektriske sporvogne aktiveret folk til at leve i en betydelig afstand fra deres arbejdsplads, udvidelse af byens grænser. Den gamle by, tæt på havet, blev forvandlet til "Centro" (Center) - region af erhvervslivet, mens den bolig bystruktur udvidet ud langs kysten og mod det indre til at danne den nordlige zone. Ekspansion måtte manøvrere rundt den ejendommelige topografi af byen, hvor bjergene er udskåret igennem af dale og foret med strande.


Mellem 1920 og og sene 1950 Rio de Janeiro blev ekstremt populær med high-end besøgende og internationale berømtheder - det var i denne periode, i 1923, at den berømte Copacabana Palace Hotel blev indviet, og berømte film blev filmet.


Som i de 1930'erne ocean-front distrikter i Copacabana, Ipanema og Leblon, som tidligere var blevet opfattet som eksotiske strand destinationer, blev højt respekteret boligområder steder, takket være åbningen af tunnellerne, og ankomsten af sporvognslinjer.

Litteratur af tiden priste de sundhedsmæssige og sociale fordele ved kystnære luft og hav badning og strand og kyst liv blev den nye trend - mærket af raffinement og elite fritid. The South Zone kom til at blive set som det kulturelle hjerte af byen, hjem til grand hoteller, raffinerede restauranter, biografer, klubber og teatre. Den musikalske genre "Bossa Nova" blev født i disse regioner, og blomstrede i 1960'erne, 70'erne. og 80'erne.


I 1960 blev den føderale hovedstad overført fra Rio til Brasilia, stimulere byen for at finde en ny identitet med fokus på at være den kulturelle hovedstad i Brasilien.


Oprettelsen af tunneler og veje også åbnet den vestlige kyststrækning op til intense udvikling. I løbet af 1970'erne var vidne området en voldsomt accelereret urbanisering proces, så store dele af den velhavende befolkning til at flytte til bydelen Barra da Tijuca samt yderligere vest til Recreio dos Bandeirantes, hjem til spektakulære parker og strande. Store huse, ejerlejligheder, indkøbscentre og palæer begyndte at befolke den vestlige landskab, der giver anledning til flest Nutiden distrikter i byen.

Starter i 1990'erne, har kommunale beføjelser løbende stimuleret by-dækkende udvikling, fuldt mobilisere det urbane og det økologiske potentiale i byen, og fremme kultur, fritid og sportslige aktiviteter. Strandene er blevet omdannet til fritidsaktiviteter rum for sport og aktiviteter som musikalske forestillinger og shows, mens museer og kunstgallerier er blevet revitaliseret og udviklet på tværs af byen. Den generelle og kulturelle revitalisering af byen omfattede hosting vigtige sportsbegivenheder, såsom FIFA World Cup i 2014.

En vigtige milepæle i historien om byen begyndte i 2008 med gennemførelsen af pacificere politienheder i flere favelaer tværs Rio de Janeiro: disse kræfter signifikant reducerede niveauer af kriminalitet gør byen meget sikrere for at leve, besøge og drive forretning, at stimulere en ny periode med vækst og udvikling og fremhæve Rio nye og prestigefyldte rolle på den globale scene.

I Rio de Janeiro kultur er præget af sin oprindelige begyndelse, arven fra kolonisering, vigtige påvirkninger fra en bred vifte af internationale kulturer, og den geografiske placering af byen - dens havn, bjerge og strande. Byens unikke historie har modelleret det til en virkelig organisk enhed og et levende legeplads af kulturer og ideer.